MENU BAR

Monday, 8 July 2013

BAHANA OBESITI MELAMPAU

Remaja Perempuan Paling Gemuk, Bertarung Nyawa

Assalamualaikum, hye all my blog readers... agak lama jugak tak update story2 yang best ni kan... hurmmm... saje la nak sahre ngan u olss today.. tadi tengah2 scroll fb tetiba terpandang satu entry ni from someone's page... takut jugak bila baca entry ni... nak tau jom baca sini...


London – Remaja paling gemuk di Britain, Georgia Davis, 20, yang mempunyai berat 292 kilogram kini bertarung nyawa di hospital selepas dia menghidap jangkitan kulit.

Georgia, kini dirawat di hospital Merthyr Tydfil dan terpaksa menggunakan alat bantuan pernafasan.
Menurut bapa tirinya, Arthur Treoloar, 73, remaja perempuan itu dimasukkan ke dalam wad pada Jumaat lalu dan keadaannya kini dilaporkan semakin kritikal.

“Kami dimaklumkan keadaannya serius dan mempunyai harapan yang tipis untuk pulih,’’ katanya.
Jangkitan berkenaan yang disebabkan oleh bakteria telah merebak ke dalam kulitnya melalui luka dan ia bertambah buruk selepas jangkitan berkenaan merebak ke seluruh badan.

Individu obes berisiko tinggi dengan jangkitan berkenaan disebabkan kulit yang pecah dan ia bertambah buruk apabila jangkitan itu merebak ke dalam darah.

Georgia berjaya mengurangkan berat sebanyak 100 kilogram selama sembilan bulan di hospital namun beratnya bertambah sebanyak 31 kilogram dalam masa hanya lima bulan selepas keluar dari hospital.

Keadaan itu disebabkan pengambilan makanan yang tidak sihat dan dia juga tidak menjaga dietnya dengan sempurna.

Georgia menjadi sensasi akhbar selepas dia terpaksa diterbangkan ke sebuah kem untuk orang gemuk di Amerika Syarikat bagi menurunkan berat badannya yang telah mencecah 200 kilogram ketika berusia 15 tahun.

Di kem berkenaan, dia berjaya menurunkan beratnya sebanyak 95 kilogram namun beratnya kembali meningkat selepas kembali ke rumahnya.

Georgia terpaksa balik ke Britain selepas bapa tirinya disahkan menghidap kanser paru-paru.


hurmmm... bahaya kan bila kita tak jaga pemakanan ni.. so i advice u ols kalau nak makan tu jangan main belasah je la ek, zaman sekarang ni kalau kita tak jaga pemakanan kita mmg macam2 penyakit kita akan dapat. As for me mmg aku ni suke makan, so since i used Premium Beautiful Corset i don't have to worry anymore!!! coz PB help me to control my diet even if i eat more!!!

I LOVE PREMIUM BEAUTIFUL MAGIC CORSET!!!

FOR FREE FITTING & CONSULTATION

contact me


Suhada Zainudin
013-6391612
available for WhatsApp
or 

 

No comments:

Post a Comment