MENU BAR

Monday, 15 July 2013

Jalan-Jalan @ S.E.A Aquarium Singapore

Assalamualaikum, hye korang... hihihihi... hari ni tak tau nak share pasal ape, pastu tetiba teringat pulak, 2 minggu lepas ada bawak mak n ayah g jalan2 kat SEA Aquarium Resort World Sentosa, Singapore, Tapi tak Upload pun Pic... hihihi... okeh, now nak share sikit la kat korang pengalaman jalan2 kat SEA Aquarium ni... memang best la, tak rugi pegi n berbaloi...
Tiket nak masuk for Adult SGD33.00 sorang. untuk kanak2 tak sure pulak... hihihih... sbb masa pegi aritu takde bawak budak2 pun, hubs pulak beli tiket on9, so tau harga for adult je... tapi yang pasti utk kanak2 bawah 3 tahun is FREE... ngeeee~~~

ok, jom take a tour gambar2 masa kitaorg jalan2 kat sane...
haaa..... cantik kan... Ni masa masuk2 je SEA Aquarium tu lepas check tiket terus ada sesi photoshoot dorang kat depan tu... amek je gambo, pastu masa nak keluar ada satu booth kecik yang dorang pamer gambo2 yang dorang dah amek, pastu terpulang la kat kita nak beli atau tak, kalau nak beli harga sekeping gambar size lebih kurang 8R kot.. SGD50.00. Tapi dia tak Bagi gambo semata-mata je tau, dorang letak dalam Frame macam Kadbod yang boleh lipat tu...macam ni ha rupa dia

boleh la kan.. simpan dalam almari kaca buat kenang-kenangan... hihihihihi... ni baru starting.. banyak lagi gambo masa kitaorg round dalam tu, tapi banyak sangat gambonye pun nak upload sini... so the solution is aku just edit buat jadi satu gambar je la ye... hihihihi....
nilah dia hasilnye... hehehehe... pandai2 korang la tengok, ni pun tak upload semua ni sbb tak muat, banyak sagt gambonye, jenuh nak ngedit... ni je la yang dapat share, kalau nak tengok lebih lagi ape kate korang pegi round sendiri kat SEA Aquarium tu... ngeh ngeh.... letih gak jalan dalam ni sbb besar gilerrrrrr tempat dia... peling best kat Large SEA Aquarium tu...siap boleh duduk bersila kat depan cermin kaca tu.. rasa macam duduk dalam laut pun ade... hihihihi... Ala-ala Spongebob Squarepants... (-_^).

Ok lah, lepas dah penat berjalan kat SEA Aquarium ni, aku bawak ngan abah gi jalan2 kat Gardens By The Bay pulak, haa... tempat ni ala-ala Taman Bunga, ok la untuk sape2 yang sukakan tumbuh-tumbuhan semulajadi dan pencinta alam sekitar... hihihihi.. boleh hirup Fresh Air... kat taman ni dorang bagi2 seksyen, Ada macam2 jenis taman, Taman Cina ada, Taman India ada, macam2 lagi la... kat sini pun letih gak nak jalan2... boleh tahan besar la tempat dia n ada Rumah Hijau. Tapi Rumah Hijau tu nak masuk agak mahal gak... Dalam SGD100++ tak silap.... Jom layan Gambo Taman pulaks....
 Ni ape ntah nama dia, aku tak ingat.. aku ingat Tree je... hihihihihi...
 Ni bawak mak n abah naik Bridge antara pokok2 buatan yang kat atas tadi tu.. best naik atas ni.. berangin je... nak naik kena bayo SGD5.00

 hehehe... Creative kan... comel... Sian baby ni tercampak kat sini, tak pakai baju lak tu.... kihkih
 Steel Dragon-Fly
Tiba-tiba ade kepala singa kat ctu... hihihihi... suke Fathul tengok air tu memancut....

haaaaaaa......... lepas jalan2 kat Taman ni kitaorg pu balik sbb masa tu dah pkl 5 lebih, so nak jalan2 lagi takut lambat sampai rumah... tu pun malam gak baru kitaorg sampai rumah sbb jalan jem... huhuhu... ramai gaknye orang SG nak masuk Malaysia... Letih la gamaknye... 2 jam punye jem... pkl 9 malam baru kitaorg sampai rumah... phewwww..... kalau nak jalan2 gi SG ni mmg kena kuar pepagi la gamaknye... ok lah, itu je yang nak share pun... Happy Reading my Readers... (^_^)

2 comments: