MENU BAR

Monday, 2 December 2013

Apakah Toksin?

TOKSIN. saya percaya ramai yang tahu tentang perkataan ini, tapi sejauh manakah pengetahuan kita mengenai Toksin ini dan sejauh manakah kita mengambil berat mengenai bahayanya Toksin ini dalam kehidupan seharian kita? Boleh dikatakan setiap hari kita terdedah kepada pencemaran alam sekitar yang yang penuh dengan Toksin. Tambahan pula dengan kemajuan pembangunan yang semakin pesat berlaku di seluruh dunia. Tahukah anda apakah yang dimaksudkan dengan TOKSIN?
Toksin dalam tubuh manusia terjadi akibat pencemaran.Antaranya ialah Pencemaran Makanan akibat penggunaan bahan kimia secara berleluasa seperti racun perosak, racun serangga dan baja kimia untuk aktiviti pertanian. Kesihatan menjadi lebih parah apabila manusia mengambil makanan yang mengandungi bahan pengawet, perasa tiruan, bahan tambahan dan sebagainya merupakan punca utama terjadi toksin dalam badan. Inilah sebabnya terjadi pelbagai penyakit seperti tumor, kanser, migrain dan sebagainya. Fakta daripada pelbagai kes penyakit mendapati bahawa hampir 90% punca penyakit adalah disebabkan oleh toksin. Di dalam sistem fisiologi tubuh, apabila seseorang itu sakit, badan sedang berusaha untuk menyingkirkan sisa-sisa buangan, mukus dan toksin yang menghalang fungsi tubuh.Toksin yang berada di dalam saluran darah akan di bawa ke pelbagai bahagian organ dan merosakkannya.
 
 
Kesan Kemudarat Toksin Kepada Tubuh ?
Hakikatnya, pengambilan makanan terlalu berasid seperti daging, makanan diperhalus seperti nasi, roti, gula, manisan, makanan goreng berminyak, protein berlebihan dan lain-lain adalah faktor yang menyumbang kepada masalah kesihatan. Di samping, makanan yang mengandungi bahan kimia seperti pengawet, pewarna dan perasa tiruan, antibiotik, racun perosak dan lain-lain.
 
Jika badan terlalu berasid serta berlaku proses penapaian dalam usus akan meningkatkan kandungan toksin di dalam badan kita. Toksin tersebut akan diserap dan melekat dalam darah yang menyebabkan terjadinya pelbagai masalah kesihatan atau penyakit. Antara penyakit yang diakibatkan oleh tindakbalas toksin dalam darah, ialah:-
 
Penyakit Kulit
Penyakit kulit terjadi apabila toksin dalam darah cuba keluar melalui kulit. Pengumpulan toksin di dalam kulit akan mengakibatkan penyakit seperti jerawat, furunkel dan lain-lain.
 
Tumor
Tumor berpunca daripada bahan buangan bertoksin yang berkumpul dipelbagai tisu badan.
 
Demam
Demam adalah proses semulajadi badan untuk membersihkan diri sendiri. Apabila sel darah putih menentang toksin di dalam badan, Kadar metabolisme semakin cepat, mengakibatkan tubuh menjadi demam.

Penyakit Jantung dan Tekanan Darah Tinggi
Toksin yang melekatkan di dalam darah akan menjejaskan kelancaran perjalanan darah. Ia menyebabkan jantung, bekerja lebih kuat untuk melancarkan perjalanan darah yang melalui saluran yang tersumbat. Ia akan mengakibatkan pembesaran jantung, sementara tekanan ke atas saluran tersumbat akan mengakibatkan tekanan darah tinggi. Di samping, buah pinggang dan sistem endoktrin dalam usaha membersihkan toksin akanmerembes pelbagai jenis kimia yang menyebab terjadinya tekanan darah tinggi.
 
Oleh itu, langkah awalan untuk menyembuhkan penyakit ialah dengan menyingkirkan toksin dan tidak semata-semata mengawal sebarang penyakit dengan ubat sahaja.
 
Apakah cara terbaik menyingkirkan Toksin dari dalam badan?
Terdapat 2 cara mudah bagaimana anda boleh menyingkirkan toksin dengan selamat daripada badan anda tanpa memudaratkan kesihatan dan memberikan kesan sampingan pada badan anda. Malah memberikan anda kesihatan 100% dan memulihkan semula tenaga dan kesihatan anda menjadi lebih baik. 
 
1. Garam Buluh - Garam buluh merupakan penawar terbaik bagi menyingkirkan toksin dalam badan dengan cara yang paling selamat. Garam Buluh juga merupakan penawar bagi segala penyakit kerana kandungannya yang tinggi dengan Magnesium. Rasulullah S.A.W juga mengamalkan memakan secubit garam sebelum dan selepas makan, kini dibuktikan oleh sains bahawa tabiat ini menambahkan keberkesanan perut untuk menghadam makanan dan menghindarkan perut dari menyerap racun. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Garam Buluh sila klik sini.
 
2. Biozone Food Purifier (BFP) - BFP merupakan teknologi terkini yang berupaya menyingkirkan toksin daripada makanan mentah seperti daging, ayam, ikan, sayur-sayuran, buah-buahan dll. Selain daripada menyingkirkan toksin daripada dalam badan, makanan kita juga perlu lah selamat daripada bahan toksin agar badan kita tidak mudah dicemari dengan toksin kembali. Lagi info mengenai BFP di sini.
 
Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan 2 produk ini, anda boleh menghubungi saya seperti dibawah :-
 
Suhada Zainudin
0136391612
 
atau lawat fanpage saya
dan juga facebook saya

No comments:

Post a Comment