MENU BAR

Tuesday, 8 July 2014

Cara untuk betulkan postur badan

Memang ramai diantara kita mempunyai postur badan yang tidak betul kan, tak kira lelaki atau wanita. Tapi selalunya kaum wanita obses sangat dengan masalah-masalah yang melibatkan kecantikkan tubuh badan kan. Ye la, dah nama pun perempuan dan wanita kan, memang lumrahnya nak tampil cantik sentiasa. Postur badan yang tak betul merupakan salah satu masalah yang sering dihantui oleh kaum wanita juga. Tapi tahukah anda apa yang menyebabkan terjadinya masalah postur badan yang tidak betul ini? Jom kita rungkai permasalahan dan penyelesaiannya.


Contoh postur badan

Apakah yang menyebabkan postur yang tidak betul

  • Poor habits (slouching etc)
  • Obese
  • Otot yang lemak (tidak dapat menakung berat anda)
  • Mengandung
  • Kasut timut tinggi (yes for you girls out there)
  • Otot tegang (lack of flexbility)
  • Banyak duduk depan PC
itu adalah antara punca mengapa berlakunya postur badan yang tidak betul. 
Bagaimana pula untuk memperbaikinya?
  • Kekuatan asas otot
  • Flexiblity in your muscles
  • Core balance (not just strong abs but strong lower back also)
  • Kesedaran..supaya you have the awareness to make changes, jika perlu
sedikit latihan juga perlu untuk mengembalikan postur badan yang betul. Apakah jenis latihan yang boleh kita lakukan?
  • Latihan abs
  • Latihan untuk bahagian bawah belakang seperti (hyperextensions)
  • Overall back exercise seperti lat pulldown to promote an erect upper body
Selain daripada tips-tips diatas, i nak kongsikan juga kat u ols mengenai Premium Beautiful Korset ni yang boleh juga membantu untuk mengembalikan postur badan u ols. u ols kenal tak dengan Fatin Liyana? 1 of the famous blogger in malaysia. Beliau juga menghadapi masalah postur badan ni juga. But fortunately, dia diperkenalkan dengan Premium Beautiful korset oleh my mentor iaitu Salha Mohd Zain. Meh tengok perbezaan postur badan beliau sebelum dan selepas mengenakan Premium Beautiful korset kat badan beliau.

Sebelum menggunakan premium beautiful

Selepas menggunakan premium beautiful
nampak tak perbezaan dia? so for those yang susah sangat nak buat exercise tu, i recommend u ols try la premium beautiful ni. memang membantu sangat-sangat. Fatin Liyana pun suka dengan bentuk dan postur badan beliau sekarang. bukan kata Fatin je, i pun sama.. nak tengok tak my own testimonial pulak? jommmm....


see... nampak kan camne postur badan i berubaa after pakai premium beautiful. sebab apa tau premium beautiful ni boleh bantu kembalikan postur badan u ols dengan betul, sebab dalam set premium beautiful ni ada Waist Nipper/Bengkung yang mampu membuatkan badan u ols jadi tegak secara automatik, bila u ols pakai  Bengkung tu mmg u ols tak akan duduk bongkok punya. meh nak tunjuk rupa bentuk bengkung premium beautiful ni..



Ini dia Waist Nipper/bengkung yang saya cakap tadi. Meh saya ceritakan sikit apa fungsi Waist Nipper ni.


Dilengkapi dengan 7 Batang keluli memori yang dapat menyokong pinggang dan menegakkan tulang vertebra, turut berupaya memperbaiki postur berdiri dan duduk. Tulang-tulang ini sangat lembut dan mengikut bentuk badan-keselesaan sepanjang hari. Kesan 'effect' pemakaian kimono pada wanita jepun ini di applikasikan keatas teknologi pembuatan bengkung premium beautiful. ANDA tidak akan bongkok sehingga ke tua jika amalkan pemakaian bengkung. Sakit pinggang/belakang juga akan LENYAP juga dari badan!

Juga mempunyai Cangkuk 3 laras disisi untuk keselesaan badan dan mempercepatkan pembakaran lemak degil disini. Rekaan secara fleksibel, menghasilkan kesan pembentukan berdasarkan kesesuaian badan individu.
Bahagian hadapan membantu perut menjadi kemas dan rata. Amat sesuai juga untuk kaum adam yang 'boroi'.
so, pada u ols yang berminat nak mencuba premium beautiful corset ni boleh contact saya direct di nombor 0136391612.
boleh tengok je testimoni-testimoni daripada pengguna-pengguna premium beautiful korset kat sini.

No comments:

Post a Comment