MENU BAR

Wednesday, 17 June 2015

GASTRIK JEJASKAN IBADAH PUASA?

Gastrik antara masalah yang sering menganggu bila tiba-nya bulan puasa kan. Orang yang ada masalah gastrik mesti runsing kan sebab tak dapat nak laksanakan ibadah puasa dengan sempurna. Bila perut terlalu pedih dan sampai muntah-muntah memang terpaksa la berbuka puasa sebab tak nak masalah jadi bertambah teruk. dah satu hal nak kena ganti puasa pulak kan. Memang la tak susah nak ganti, tapi kan lagi best bila kita dapat laksanakan full terus masa bulan puasa kan. baru terasa nikmatnya bulan puasa.

Ok lah, bagi nak membantu mereka yang ada masalah gastrik ni, odah nak share beberapa testimoni dari orang-orang yang ada masalah gastrik ni yang mana mereka akui yang masalah gastrik mereka semakin pulih selepas consume Mineral Coffee.
Testimoni Gastrik 1.0
Testimoni Gastrik 1.1
Testimoni Gastrik 1.2
Testimoni Gastrik1.3
MACAM MANA MINERAL COFFEE BOLEH RAWAT GASTRIK?
Sebab Mineral Coffee sangat tinggi dengan sumber MAGNESIUM.

APA ITU MAGNESIUM?
Magnesium atau biasanya disebut sebagai "mineral makro," yang bermaksud bahawa makanan kita seharusnya membekalkan kepada kita beratus-ratus miligram magnesium setiap hari. (Mineral makro lain yang harus diperolehi oleh manusia dari makanan adalah kalsium, fosforus, sodium: pemakanan, potassium, dan chloride).

Di dalam tubuh kita, sebahagian besar magnesium ditemukan di dalam tulang (60-65%), 25% pada otot-otot, dan selebihnya di dalam jenis-jenis cell lain dan cecair-cecair tubuh. 

Tidak seperti semua mineral, magnesium tidak boleh diproduksi oleh tubuh kita, oleh itu kita harus memastikan sumber magnesium yang perlu kita perolehi ada di dalam diet seharian agar tubuh badan kekal sihat.

Magnesium juga kadang kala di panggil mineral "smoothie" kerana kemampuannya untuk menenangkan otot-otot kita.

Sistem saraf dalam tubuh badan kita juga bergantung pada magnsium untuk mencegahnya daripada menjadi terlalu tegang, dan dari sumber magnesium ini juga lah yang menghubungkan mineral ini dengan pemeliharaan kesihatan tekanan darah.

Bulan Puasa pun dah bermula, hari ni dah pun 1 ramadhan, so kita ada 29 hari lagi nak tempuh ibadah puasa. So pada yang nak kan ibadah puasa yang sempurna tanpa gangguan dari masalah gastrik masih sempat lagi nak cuba Mineral Coffee ni. Jommm!!!

SUHADA ZAINUDIN
0136391612

No comments:

Post a Comment