MENU BAR

Thursday, 22 October 2015

RAWATAN MERUANG : CARA DAN KHASIAT MERUANG

Berapa ramai kaum wanita yang tau apa itu proses Meruang? Honestly, odah sendiri tak pernah tau pun apa dia proses Meruang ni until odah join bisnes jual jamu bidan. Bila dah tau apa itu proses meruang barulah odah faham dan tahu betapa pentingnye proses meruang ni untuk kaum wanita yang sudah berkahwin dan melahirkan anak. Selama ni kita pakai produk hanya mencuci dan menjaga dari luar dan kita ingat rahim dan faraj kita dah betul-betul cukup bersih dengan hanya menjaga dari luar, TAPI SEBENARNYA TIDAK! Kenapa odah cakap macam tu? U ols kena baca dan tengok sendiri testimoni-testimoni mereka yang dah gunakan Jamu Bidan ni dan dah pun lakukan proses meruang ni. U ols akan faham sendiri lepas tu. Sebelum tu jom odah kongsikan dulu mengenai proses meruang ni dulu.

RAWATAN MERUANG
CARA DAN KHASIAT-KHASIAT MERUANG.

Pada kaum wanita lebih2 lagi yang sudah berkahwin dan beranak pinak. anda seharusnya mengambil tahu mengenai proses meruang ini kerana ini adalah cara terbaik membersihkan rahim. Jom belajar macam mana nak lakukan proses meruang ni.

Rawatan meruang dilakukan setiap kali berhadas besar. Sama ada selepas haid, kedatangan nifas atau selepas bersenggama dengan suami.

Bidan-bidan terdahulu sangat menitikberatkan kemantapan dan kebersihan faraj setiap kali habis tempoh berpantang kerana:

1. Mengelakkan keluarnya bau bangkai dari faraj akibat kotoran darah nifas yg tertinggal.
2. Mencegah dari keputihan
3. Salah satu usaha mencegah dari penyakit kelamin kerana jangkitan atau penyakit puan seperti cyst, fibroid, polip mahupun kanser pangkal rahim.
4. Memantapkan tiang seri kenikmatan suami isteri.

Kesihatan rahim dapat dipelihara jika kebersihan dijaga rapi.

Melalui proses ini, kalian akan dapat merasa "kemantapan" tiang seri. Jika bahagian dinding dalam terasa keras menggerutu seperti gigi maka ia bermaksud faraj anda sangat-sangat memuaskan hati suami. Jika faraj anda terasa longgar, tiada gigi dan berlecak maksudnya faraj anda tidak rapi.

Meruang juga merupakan cara-cara untuk berhadas besar bagi wanita. Jika masih ada lagi darah di ruang farajnya selepas meruang beberapa kali, wanita itu tidak wajib solat.

Dan bagi yg nak jaga extra dalaman faraj, selepas selesai meruang, bilas dan lap kering. Teknik "insert" jamu boleh dipraktiskan dengan kedudukan meruang. mahupun ketika mahu membersihkan sisa jamu selepas digunakan. Juga boleh amalkan meruang dengan minyak berubat herba. Lakukan setiap pagi dan malam sebelum tidur.



POSISI MERUANG:

1. Duduk di atas toilet bowl
[Sila rujuk gambar 1]

2. Berdiri dengan 1 kaki di angkat atas toilet bowl
[Sila rujuk gambar 2]

3. Mencangkung dengan 1 lutut ke bawah
[Sila rujuk gambar 3]

CARA MERUANG:

1. Bersihkan jari dengan pencuci.

2. Tarik nafas dan masukkan jari sedalam mungkin, sehingga ke Ruas 3 jari [sila rujuk gambar 4] sambil rilekkan paha, perut dan tekan pada bahagian ari-ari. Untuk anak dara, memadai jika masukkan jari sehingga ke Ruas 1 sahaja.

3. Korek dicelah-celah dinding dalam faraj [sila rujuk gambar 5]. Kalian akan rasa bahagian menggerutu. Pusing dan korek keluar segala lendir, keputihan, lebihan darah atau sisa mani.

Proses Meruang akan jadi lebih mudah jika digunakan bersama SET GRIP & LOCK Keluaran asli JAMU BIDAN.

Bagi yang berminat hendak mendapatkan SET GRIP & LOCK PENGIKAT KASIH SAYANG SUAMI ISTERI ni boleh hubungi odah ye. 


SET GRIP & LOCK MENGANDUNGI :
1 BOTOL JAMU BIDAN (60 BIJI)
1 BOTOL GEL V-DARA (170ML)

HARGA 1 SET RM89 (tidak termasuk charge postage)

0136391612
SUHADA ZAINUDIN
HEALTHY CONSULTANT

1 comment: