MENU BAR

Tuesday, 5 January 2016

JAMU BIDAN : BATU MERIYAN

APA ITU BATU MERIYAN?

ILMU YANG WAJIB TAHU UNTUK WANITA
(LEBIH-LEBIH LAGI SELEPAS BERSALIN/MELAHIRKAN ANAK)

Assalamualaikum buat semua sahabat pembaca. Hari ini saya nak berkongsi berkenaan ilmu yang perlu diambil tahu oleh semua wanita iaitu mengenai BATU MERIYAN. Ada tak yang tahu apa itu BATU MERIYAN? Pernah tak sahabat-sahabat semua dengar?

Baiklah... Buat pengetahuan sahabat semua, batu meriyan ni adalah sesuatu yg sangat unik... agak sukar untuk diterangkan secara specific, hanya bidan2 hebat sahaja yang tahu tentang batu meriyan. Kalau tanya doktor pun kemungkinan besar 99% antara mereka yang tak tahu nak jawab. 

Ok, kita teruskan dengan ilmu mengenai Batu Meriyan tadi.

DI MANAKAH KEDUDUKAN BATU MERIYAN NI?
Jika anda perhatikan dalam gambar yang saya kongsikan, Kedudukannya agak kedalam, terletak di hujung dasar lubang faraj wanita. Terdapat satu kawasan dimana kedudukan Batu Meriyan ini tinggal iaitu pada kawasan berlubang yang kecil.

KEDUDUKAN BATU MERIYAN

Jika seorang wanita melahirkan/bersalin batu meriyan ini akan keluar dari tempatnya dan sekiranya tidak di masukkan semula pada tempatnya, wanita bersalin yang sedang didalam pantang akan mengalami Ketidakstabilan emosi dan akan menyebabkan terjadinya sakit yang di istilahkan sebagai "GILA MEROYAN".

Ok, setakat ni anda faham tak? Jadi para wanita yang bakal melahirkan sila ambil berat mengenai perkara ini ye, begitu juga dengan para suami, perlu juga tahu sebagai pengetahuan untuk menguruskan isteri yang sedang berpantang, terutamanya pasangan muda.

Sebab itulah pentingnya bagi wanita selepas bersalin untuk mengurut seluruh badan, Tujuan utamanya adalah untuk meletakkan semula Batu Meriyan tersebut kembali ke tempat asalnya dan meletakkan semula kedudukan rahim tepat pada posisi sebelumnya.

APA AKAN JADI KALAU BATU MERIYAN TIDAK DIMASUKKAN SEMULA PADA KEDUDUKANNYA YANG BETUL?
Baiklah, ini juga perlu anda ketahui. Tak boleh di buat main ye puan puan. Sekiranya kedudukan Batu Meriyan tidak dimasukkan semula pada kedudukannya yang betul, seperti yang saya sebutkan tadi, akan terjadilah penyakit "GILA MEROYAN"

Antara tanda-tanda yang perlu anda kenal pasti adalah :

👉 badan akan terasa seram sejuk dan demam
👉 Badan akan terasa seperti terbang di awang-awangan
👉 Hati terasa sayu dan mahu menangis
👉 Terasa nak marah selalu
👉 Hilang pertimbangan sehingga rasa seperti mahu bunuh anak

ALLAHHUAKHBAR, Sila ambil perhatian ye semua Tuan-tuan dan Puan-puan, jangan ambil mudah waktu berpantang. Sebaiknya dijaga lah dengan elok sewaktu berpantang. Wanita yang sedang berpantang perlu dijaga hatinya & diberi perhatian sepenuhnya.

Baiklah, Setakat ini sahaja perkongsian saya hari ni. INSHA'ALLAH next time kita kongsikan Ilmu yang lain pula ya.

========================================================================================

JAMU BIDAN MEMBANTU MERAWAT & MEMULIHKAN SEMULA SISTEM PERANAKAN WANITA DENGAN BERKESAN! BERIKAN SUAMI ANDA KEJUTAN ISTIMEWA SEPERTI MALAM PERTAMA SETIAP HARI! 

Testimoni Jamu Bidan : Peranakan Rendah

Testimoni Jamu Bidan : Bantu Atasi Masalah Kewanitaan

Testimoni Jamu Bidan : Suami Isteri Bahagia

Testimoni Jamu Bidan : Senggugut Lega

Testimoni Jamu Bidan : Keputihan Hilang, Badan Tak Letih, Breast Mantap!

BERMINAT UNTUK MENDAPATKAN PRODUK JAMU BIDAN?
HUBUNGI SAYA

PERUNDING KESIHATAN 
JAMU BIDAN JOHOR
SUHADA ZAINUDIN
0136391612


No comments:

Post a Comment