MENU BAR

Thursday, 16 February 2017

GREEN COFFEE : KOPI CHANTEQ UNTUK KURUS DAN PUTIH GEBU!

بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

hai semua!!! dah lama tak buat posting kat blog odah ni. Kalau labah-labah boleh buat sarang dah penuh sarang dia agaknye kan... bersawang-sawang dah ni... hihihi...

anyway petang ni nak share pasal produk baru Jamu Bidan. Iaitu Kopi Kurus Putih Gebu atau nama pendeknya Kopi Chanteq! haaaa... best sangat tau kopi ni. Terlalu banyak khasiat, manfaat dan yang paling best Kopi Chanteq ni menggunakan Green Coffee ya. Tau tak Green Coffee ni adalah diminati dan sangat dikenali mereka-mereka yang ingin menurunkan berat badan? Kira Green Coffee ni femes di kalangan orang-orang berbadan besar dan yang mempunyai penyakit diabetes la.

Jom kita view sikit info dan kenapa korang perlu dan mesti minum Kopi Chanteq by Jamu Bidan ni.



Pertama-tamanya kerana kopi ini adalah buatan muslim (muslim product), jadi sudah semestinya produk ini suci dan halal serta terhindar dari perkara yang syubhah.... sesuai dengan tuntutan islam..." Mencari Yang Halal Itu Fardhu "....

Keduanya, kerana bahan yang ada dalam adunan kopi ini tersangatlahhhhh istimewa tau. Antara bahan yang digunakan ialah :

~ Japanino Glutathione
~ Oat/cereal
~ Vitamin A,C & E
~ Ekstrak Habbatussauda'
~ Ekstrak Madu Lebah
~ Green Coffee
~ Pemanis Stevia
~ Garcinia Cambogia (asam gelugor)


Sekarang kita lihat apa khasiat dari bahan-bahan yang tersenarai didalamnya.

1) JAPANINO GLUTATHIONE
~ Memelihara sistem kekebalan tubuh...bertindak sebagai bahan detoksifikasi dan meneutralkan berbagai racun yang ada didalam tubuh.
~ Meneutralkan kesan sampingan dari ubatan kimia yang telah di amalkan sebelum ini.
~ Menjaga kesihatan dan kecantikan kulit.
~ Kandungan antioksida yang tinggi dapat menangkal kesan radikal bebas yang menjadi penyebab jerawat, jeragat, kulit kusam dan kedutan.
~ Memberi kesan positif untuk memelihara kekenyalan dan kelembapan kulit.
~ Aktif dalam merangsang pembentukan sel-sel baru.

2) OAT/Cereal
~ Mengandungi serat yang tinggi untuk mencegah obesiti (kegemukan)
~ Mengurangkan risiko penyakit asma.
~ Membantu menurunkan kolestrol.
~ Membaiki mood (kandungan B6 dalam oat membuat tubuh berehat dan memperbaiki mood yang buruk)
~ Meningkatkan sistem kekebalan tubuh.
~ Membersihkan usus besar.
~ Merawat hipertensi.
( Menurunkan tekanan darah tinggi, baik untuk wanita yang menopouse).
~ Mencegah penyakit kanser.
~ Menguatkan sistem imun.

3) VITAMIN A, C & E.
~ Baik untuk kesihatan mata
~ Antioksida
~ Meningkatkan sistem imun
~ Mencegah kanser
~ Mempercepatkan penyembuhan luka.
~ Membersihkan darah
~ Mencegah anemia
~ Menguatkan plasenta bayi (bagi ibu hamil)
~ Menghalang radikal bebas
~ Menurunkan stress
~ Mencantikkan kulit
~ Melawan kanser
~ Menurunkan risiko serangan jantung.
~ Mengawal tekanan darah
~ Mencegah stroke
~ Mencegah dan merawat diabetis
~ Mencegah katarak
~ Melembapkan kulit
~ Mengatasi strech mark
~ Melambatkan proses penuaan
~ Merangsang pertumbuhan rambut.
~ Mengatasi masalah rambut bercabang.
~ Mengatasi masalah bibir pecah.
~ Melawan kesan negatif dari ubatan kimia.

4) EKSTRAK HABBATUSSAUDA'
~ Menurunkan tekanan darah
~ Merawat penyakit diabetis
~ Meningkatkan kesihatan hati
~ Meningkatkan daya ingatan
~ Merawat asma
~ Merawat kanser
~ Merawat cirit birit
~ Merawat ekzema
~ Merawat masalah keguguran rambut.
~ Membuang angin didalam tubuh
~ Memperbanyakkan susu ibu.

5) EKSTRAK MADU ASLI
~ Mengurangi gejala alergi dan asma.
~ Mencegah bakteria
~ Menurunkan berat badan
~ Membantu masalah pencernaan
~ Memberi tambahan tenaga
~ Meningkatkan sistem kekebalan tubuh
~ Melambatkan proses penuaan.
~ Melembap dan melembutkan kulit.
~ Mengatasi masalah kulit berkedut.
~ Mempertingkatkan sistem imun.

6) GREEN COFFEE
~ Kaya dengan antioksida
~ Meningkatkan metabolisme
~ Membantu membakar lemak
~ Menahan rasa lapar
~ Merawat masalah diabetis
~ Mengurang tingkat kolestrol jahat (LDL)
~ Membersihkan darah
~ Detoksifikasi alami
~ Mengurangi pengaruh radikal bebas.
~ Meningkatkan sistem kekebalan tubuh.
~ Melambatkan proses penuaan
~ Melembapkan kulit
~ Mencegahkan kerosakan rambut.
~ Menggalakkan pertumbuhan rambut.

7) PEMANIS STEVIA.
~ Mengimbangi kandungan gula dalam tubuh.
~ Menurunkan kadar gula dalam darah.
~ Melawaskan pembuangan air kecil.
~ Meningkatkan kadar tenaga dalam tubuh.
~ Melicin dan memutihkan kulit (awet muda).
~ Membantu masalah penghadaman.
~ Membantu masalah insomnia.
~ Mengawal berat badan.
~ Mengurangkan masalah keradangan.

8) GARCINIA CAMBOGIA (ASAM GELUGOR).
~ Penyingkir logam berat dari dalam tubuh.
~ Pelancar sistem pencernaan.
~ Merawat diabetis
~ Merawat masalah darah tinggi dan mencegah penyakit jantung.
~ Menghapuskan lemak dan menurunkan kolestrol.
~ Mencegah pembentukan lemak.
~ Mengatasi masalah stress.
~ Mencegah rasa lapar.
~ Mengatasi masalah keletihan dan lemah saraf.
~ Antioksida
~ Meningkatkan daya tahan tubuh
(sistem imun)
~ Antibakteria.

nampak takkkk??? banyak gilers khasiat dia kan !!!...
Oleh sebab itulah odah katakan anda perlu dan mesti minum Kopi Chanteq by Jamu Bidan ini sebab kandungan bahan yang terdapat didalamnya adalah sangat sesuai dengan apa yang diperlukan oleh tubuh kita.

Dan selain dari mereka yang nak kurus, comel dan gebu gebas, odah sangat syorkan kopi ini pada peminat kopi yang ada masalah darah tinggi, kencing manis, migrain dan sebagainya yang selama ini takut-takut nak minum kopi...

Cubalah...selain menikmati rasanya yang sedap anda juga boleh tambah nilai kesihatan anda..

JOM CANTIK DAN SIHAT BERSAMA KOPI CHANTEQ!



No comments:

Post a Comment