MENU BAR

Gel Vdara Jamu Bidan


GEL V-DARA JAMU BIDAN

Ramuan :
Bidara
Temu lawak
Sirih
Jintan Hitam
Cekur
Garam bukit
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹

Khasiat :
🌹Merawat keputihan
🌹memudahkan proses meruang untuk membersihkan sisa keputihan dalam faraj
🌹merawat kegatalan faraj
🌹mengetatkan dan menguatkan tisu serta otot dalaman dan luaran faraj
🌹membantu membaik pulih luka jahitan selepas melahirkan dengan cepat
🌹membantu masalah badan berbau dan kegatalan kulit seperti ekzema dan panau


Cara penggunaan :

• Untuk proses meruang sapukan gel di jari dan masukkan ke dalam faraj. Tarik keluar sisa-sisa kotoran yang melekat di dinding rahim. Ulang proses sehingga faraj bersih dan selesa.
• Sapu gel pada bahagian luar faraj dan biarkan selama 10 hingga 30 minit sebelum dicuci. Boleh juga disapu pada waktu malam ke dalam faraj dan biarkan semalaman sebelum dicuci untuk kesan ketat dan rapat.

Kegunaan lain :

Boleh digunakan pada bahagian badan lain seperti masalah buasir, kembung perut, sukar tidur malam, resdung, masalah kulit kepala gatal, batuk, lelah, jangkitan kudis dan ruam-ruam.

Gel Vdara bukan sahaja digunakan untuk menjaga kesegaran keintiman wanita sahaja, malah kegunaannya lebih daripada itu. Gel Vdara juga boleh dikenali sebagai Gel Serbaguna untuk seisi keluarga.

Antara kegunaan lain Gel Vdara adalah :

1. Untuk penjagaan kulit muka : sapu gel pada seluruh mukapada waktu malam sebelum tidur, seeloknya basuh pada keesokannya atau boleh juga dibasuh selepas 15 minit.

2. Untuk merawat jeragat, jerawat, dan penyakit kulit lain : sapu gel pada bahagian berkenaan 2-3 x sehari. Basuh selepas setengan jam disapu.

3. Untuk merawat demam : sapu gel pada bahagian kepala, belakang, dada, ketiak, leher, berulang kali sehingga suhu badan turun.

4. Untuk merawat penyakit mata : sapu gel pada sekeliling mata, ulang berapa kali sehingga berkurangan.

5. Untuk merawat keputihan, kanser serviks dan kesihatan alat kelamin wanita : sapu bahagian berkenaan biar setengah jam dan cuci.

6. Untuk merawat buasir : sapu gel pada dubur biar setengah jam dan cuci.

7. Untuk merawat luka dan gangrene akibat kencing manis : sapu gel pada bahagian berkenaan biar 30 minit dan cuci.

8. Untuk merawat sakit urat-saraf, sakit badan : sapu gel pada bahagian kepala, tapak kaki, tapak tangan, dan bahagian berkenaan ( seeloknya disapu seluruh badan) sambil digosok perlahan sehingga menyerap ke dalam kulit.

9. Untuk merawat orang sesak nafas dan lelah : sapu gel pada bahagian dada, belakang, tapak kaki sambil digosok perlahan-lahan.

10. Untuk merawat sukar tidur malam, akibat keletihan, tekanan, ketegangan urat-saraf, histeria : sapu gel di bahagian kepala, tengkuk, belakang, sepanjang tulang belakang, dada, perut, pinggang, tapak kaki / tangan, lengan, betis sambil digosok perlahan-lahan. Guna waktu malam sebelum tidur atau bila-bila masa diperlukan.

11. Sakit telinga, telinga bernanah : basahkan cotton bud yang bersih dengan Gel VDARA- sapu dalam telinga - ulang 5x sehari.

12. Batuk akut / kronik, tonsil, sakit tekak, kanser tekak/mulut/lidah/gusi : Buat Gel VDARA sebagai kumuran atau gargle pada tekak & rongga mulut dalam 1-2 minit. Luahkan dan bilas kumuran dengan air bersih. Ulang 3-5x sehari.

13. Ulcer, bed sores, sacral ulcer terutama bagi pesakit terlantar, strok, kencing manis : Selepas buat 'dressing' pada ulser atau bahagian ulser dibersihkan, guna 'gauze', kepingan kapas bersih, kepingan kain kapas bersih untuk dibasahkan dengan Gel. Tekap gauze atau kapas berkenaan memenuhi seluruh kawasan ulser. Dilapik dengan kain kering dan dilekat dengan selotep supaya tidak tanggal. Biar 1-7 jam. Kemudian tanggalkan dan buang gauze @ kapas yang kotor tersebut. Ulang 2-3x sehari. Dressing atau cuci ulser hanya dibuat sekali sehari. Ulangan rawatan tekapan Gel VDARA pada ulser dibuat menggunakan gauze @ kapas yang baru.

14. Kanser luaran seperti kulit, payudara, testis dan tumor yang kelihatan di luar : Guna cara no. #13 di atas.

15. Benjolan tumor samada kanser atau bukan kanser : kerap disapu Gel.

16. Ubat gigi : Titikkan Gel pada berus gigi 7 titik sehingga berus dibasahi Gel. Kemudian titikkan Gel dalam mulut 7 titik. Berus gigi seperti biasa.

No comments:

Post a Comment